Zima to ciężki czas dla ptaków, trudno zdobyć pokarm. Ptaki drapieżne często szukają pożywienia przy drogach i często kończy... »
W czwartek, 18 lipca, o godz. 16.30 w sali "U św. Ducha" Biblioteki Elbląskiej odbyło się drugie spotkanie w ramach letnich warsztatów kuchni regionalnej. Kolejny raz elblążanie chętnie przybyli na bliskie spotkanie z kuchnią regionalną.
Uczestnicy w trakcie spotkania dowiedzieli się jak przygotować pomorską sałatkę śledziową i marmoladę z pomidorów. A tym razem zajęcia poprowadziła pani Marzena Szczech. Projekt „Rozsmakuj się w tradycji” skierowany jest nie tylko do seniorów, ale do szerokiego grona odbiorców zainteresowanego kulinariami, zwyczajami i obyczajami zakorzenionymi w tradycji i kulturze polskiej.
Przypominamy, że wstęp na warsztaty jest wolny. A kolejne spotkanie z kuchnią regionalną odbędzie się 25 lipca o godz. 16.30. Uczestnicy dowiedzą się jak przygotować kluski z fasoli, pomorski pasztet z makreli i oranżada wg przepisu Ćwierciakiewiczowej.
Zapraszamy do obejrzenia fotorelacji z tego wydarzenia!
Redakcja serwisu info.elblag.pl nie odpowiada za treść komentarzy i treści dostarczone przez firmy i osoby trzecie.
Jeśli chcesz z nami tworzyć serwis napisz do nas e-mail.
Regulamin komentowania artykułów w serwisie info.elblag.pl
W trosce o kulturę i wysoki poziom debaty w serwisie info.elblag.pl wprowadza się niniejszy Regulamin.
Copyright © 2004-2021 Elbląski Dziennik Internetowy. Wszystkie prawa zastrzeżone.
A można prosić przepisik na marmoladę pomidorowa