W czwartek, 18 lipca, o godz. 16.30 w sali "U św. Ducha" Biblioteki Elbląskiej  odbyło się drugie spotkanie w ramach letnich warsztatów kuchni regionalnej. Kolejny raz elblążanie chętnie przybyli na bliskie spotkanie z kuchnią regionalną.
Uczestnicy w trakcie spotkania dowiedzieli się jak przygotować pomorską sałatkę śledziową i marmoladę z pomidorów. A tym razem zajęcia poprowadziła pani Marzena Szczech. Projekt „Rozsmakuj się w tradycji” skierowany jest nie tylko do seniorów, ale do  szerokiego grona odbiorców zainteresowanego kulinariami, zwyczajami i obyczajami zakorzenionymi w tradycji i kulturze polskiej.
Przypominamy, że wstęp na warsztaty jest wolny. A kolejne spotkanie z kuchnią regionalną odbędzie się 25 lipca o godz. 16.30.  Uczestnicy dowiedzą się jak przygotować kluski z fasoli, pomorski pasztet z makreli i oranżada wg przepisu Ćwierciakiewiczowej.
Zapraszamy do obejrzenia fotorelacji z tego wydarzenia!
 

 
                    


                            
                        

















































A można prosić przepisik na marmoladę pomidorowa